Madhjælp til en million stoppet af borgerkrig

Borgerkrigen i Syrien er ved at få andre ofre end de kæmpende og civile i angrebne byer. En million flygtninge kan ikke få madhjælp, fordi FN er blokeret af konflikten fra at komme frem til de trængende.

Verdens fødevareorganisation, UNWFP, forsøger at hjælpe 2,5 million internt fordrevne i Syrien, men kan ikke nå dem alle, skriver Guardian. Borgerkrigen har nu varet i små to år og koster 60.000 mennesker livet.

Siden oktober har der været mange angreb på konvoyer med lastbiler, der bringer mad rundt i Syrien. Lastbilerne bliver typisk nappet, og de ansvarlige vil have løsepenge. Maden kan fremskaffes igen. Chaufførerne er ikke vilde med at køre disse ruter.

Der er også flygtningelejre for syrere i Tyrkiet og Jordan. Kampene fortsætter mange steder i landet. Præsident Bashar al-Assads tale om fred søndag vækker hverken interesse eller hyldest i vesten. Assads allierede i Iran har rost den.

 

By Dan Larsen

Dan Larsen Redaktør Dan Larsen, Verdensnyt, har arbejdet som journalist med internationale forhold siden 1976. Artikelserien om "fattige lande" er delvis finansieret gennem et tilskud fra Danida. Alle er velkomne til at abonnere på nyhedsbrevet (Se øverst). Dan Larsen kan bookes til et foredrag med udgangspunkt i sitet og dets indhold.

Følg på Facebook

Se alle artikler

Besøg website

Related Posts