USA har skuffet Afrika

I 2008 var afrikanerne og mange af deres politikere aldeles vilde med den nye amerikanske præsident med afrikanske rødder. Efter få måneder tog han sågar til kontinentet, men han blev aldrig en “præsident for Afrika”. Under Obama har USA mest holdt sig under radaren.

Amerikansk-afrikansk militær øvelse (CC BY via flickr.com USAFRICOM).

Men selv om der pulserer frisk afrikansk blod i Det Hvide Hus i Washington, er det ikke blevet til så forfærdeligt meget andet end hemmelig baser, kommandosoldater imod den forfædelige Joseph Kony fra Uganda og adskillige dronangreb i Somalia.

Fokus synes at være, skriver Afrika Review, at Obama-regeringen er på al-Qaeda-jagt. Der menes at være 2.000 militært ansatte amerikanere i Africom – flere end i udviklingsorganisationen USAID. USA selv ser sin indsat på kontinentets områder syd for Sahara som humanitære.

Valgkampen og genvalget er givet godt for den kenyanske landby Kogelo, hvor Barack Obamas fader stammer fra. Men også der spores en udtalt skuffelse over alle de drømme, der ikke gik i opfyldelse, skriver CNN.

By Dan Larsen

Dan Larsen Redaktør Dan Larsen, Verdensnyt, har arbejdet som journalist med internationale forhold siden 1976. Artikelserien om "fattige lande" er delvis finansieret gennem et tilskud fra Danida. Alle er velkomne til at abonnere på nyhedsbrevet (Se øverst). Dan Larsen kan bookes til et foredrag med udgangspunkt i sitet og dets indhold.

Følg på Facebook

Se alle artikler

Besøg website

Related Posts